EĞİTİM
Performans Yönetiminde Psikomentor Liderlik

Süre : 2 Gün
 
Amaç:
 
Günümüz iş yaşamında “Liderler gücünü nereden alır ?” sorusu, farklı kuşakların çalışma hayatına katılması ile birlikte incelenmesi ve sorulması gereken en kritik sorulardan biri haline geldi. İş hayatında yeni kuşak / Kuşakların beklentileri, yöneticilerin potansiyeli performansa dönüştürme noktasında engelleri tespit etmesi ve şirket içinde yeni liderler yaratılması noktasında yeni yönetsel beceriler geliştirmek gerekliliğini kritik hale getirmiştir. Çok sayıda lider kurumun liderliğinde bütünsel kollektif meydana getirebilecektir.
 
Bu gelişmeler ışığında,  liderin başarısın en önemli kriteri ekibinin performansını sürekli geliştirebilme ve onlardaki potansiyeli ortaya çıkartabilme becerisi olmaktadır. Otokratik liderlikten, insanlarla başarıya ulaşan demokratik lider dönüşümünde psikolojik ve sosyolojik temellendirmeler ile Psikomentorluk anlayışı çok özel bir öneme sahiptir. Psikomentorluk becerileri bir liderin sırt çantasında olmazsa olmazıdır. Bu eğitim koçluk becerilerini liderin en etkin yönetsel enstrümanı  ve en kuvvetli “gücü” yapmayı hedeflemektedir.
 
Bu çalışmada kullanılan ana başlıklar;
             
 
Potansiyel Performans ve Engeller,
Psikomentorluk Yaklaşımının Temel Noktaları ve Psikomentorluk Ruhu
Sürekli Gelişim ve Performans Kültürünü Yaratılması
• Psikomentor Liderlik
Takdir ve Önemi
Geribildirim
Etkin Dinleme
Düşünceleri Harekete Geçirme
Meydan Okuma
Lider Takımlar Yaratmanın Mühendisliği
Düşünceleri Yönetme Sanatı ve İknanın Psikolojisi
Aktif dinleme ve güçlü sorularla yeni düşünce kalıpları yaratma
Direnç noktaları, psikolojik bariyerler ve sabotajcılarla başa çıkma çalışmaları
Performans görüşmelerinin mühendisliği; KPI mı KRI mı?
Liderlik tipi analizi ve dönüşümsel liderlik
Hırsı Tutkuya Dönüştürme
Artık neyi farklı yapacağız?
 

Data1© 2016 Ayna Danışmanlık. Sitedeki tüm görsel materyaller, tur detayları ve tüm içeriklerin telif hakları Aynaca’ya aittir.